tirsdag 13. juli 2010

Opplevelser med minner for livet!

Dagene gaar saa utrolig fort her i Zimbabwe! Det er noe som skjer hver dag! De beste opplevelsene hittil har vart hesteridning i bushen, "biljakt", tur til barnehjemmet Antelope Park gir penger til, og besok til en "typisk" afrikansk familie.

Naar vi red paa tur i bushen med hestene kom vi saa utrolig narme alle dyrene som er her. Vi var ca 7 meter fra giraffer og noen hjortedyr. Aa galloppere i hoyt gras i bushen var veldig morsomt! Hesten jeg red var blitt innridd for ca to mnd siden, saa hun var sprek og testende! Noe som passer meg midt i blinken:)

"Biljakt" foregaar paa kvelden naar det har blitt morkt. Da kjorer vi alle ut i bushen paa en lastebil, med en gigantisk lykt. Alle blir satt av midt i ingenland, og lastebilen kjorer ganske langt unna. Hele jakten gaar ut paa aa komme usett fram til lastebilen! Hvis de lyser paa deg og sier navnet ditt, har du tapt! Det var sykt morsomt! Jeg folte meg som en love der jeg krabbet og krop langs bakken i det hoye gresset! Vi gjorde det fire ganger, og jeg kom fram to ganger!

Turen til barnehjemmet gav stort inntrykk. Vi hadde med oss litt gaver som tegnesaker, saape og litt godteri til barna. Vi var der aa lekte med barna. Det var mange barn, og mange hadde hull i klarne og skoene sine. Likevel var barna de blideste jeg noen gang har sett! Saa kontaktsokende, og veldig nysgjerrig paa alt. Mange av dem skjonte ikke engelsk, men kommunikasjonen gikk overraskende bra likevel!

Besoket til den afrikanske familien var litt av en opplevelse! I afrika har mannen lov til aa gifte seg med saa mange kvinner han har lyst til. Familien vi besokte hadde to koner. Den ene kvinnen hadde fodt hele 17 barn!! Det var med andre ord en stor familie som bodde paa en liten gaard. De hadde et lite hus, hvor alle bodde i. Honer, geiter og hunder var deres dyr. Vi fikk vare med aa lage mat, og servere til mennene. I den afrikanske kulturen sitter alle mennene aa ser paa naar kvinnene styrer og ordner. For matservering maa kvinnen vaske hendene til mennene ved aa knele foran dem med vaskefat og vann. Likesaa maa maten serveres knelende!! Etter maten, som forovrig maatte spises med hendene mens vi satt paa bakken, var det dans og trommer! Det var kjempe artig! Barna de hadde var ogsaa veldig kontaktsokende, og veldig respektfulle!!

Med andre ord har jeg det bra her, og opplevelsene er mange!
Jeg faar forresten ikke til aa legge til bilder, for faar ikke lagt dem inn paa pc'n!

1 kommentar:

  1. Spennende å lese om alt du opplever Tine. Nå har jeg endelig fått lagt meg inn som "følger" også. Det tok litt tid. Men har fulgt med altså;)

    SvarSlett